Login / Logout
Home Mapa sajta Kontakt
    O nama        Proizvodi        Rešenja        Usluge        Podrška/Download   
   In-House        Kombinovano        Out-Source        Personalizacija        POS koncentracija    

Home / Rešenja / Personalizacija


Personalizacija kartica


Sa ponovnim razvojem kartičarstva u našoj zemlji većina banaka je odlučila da poslove vezane za procesiranje i personalizaciju kartica outsource-uje. Ubrzo su iskrsli veliki problemi vezani za dugačke rokove isporuke i ogromnu cenu (sigurnog) transporta, da ne spominjemo banke kojima se personalizacija kartica radi u inostranstvu. Banke su prosto primorane da pronađu način da smanje deo troškova vezanih za personalizaciju, pa je sve veći broj banaka koje su kupile mašine za personalizaciju, i sada ili deo ili kompletan proces personalizacije rade same.

Ukoliko se radi o karticama sa magnetnim zapisom, scenario može biti dosta jednostavan, procesor pripremi sve podatke i prosledi ih banci - koja odrađuje samo fizički deo posla, samu personalizaciju kartice. U slučaju EMV tehnologije, zbog interaktivnosti procesa personalizacije čipa, ovakav postupak jednostavno nije moguć.

Kada govorimo o EMV karticama - jedino prihvatljivo rešenje za banku je potpuna in-house personalizacija. Rešenje koje mi nudimo je kompaktno, sertificirano od svih platnih sistema (VISA, MasterCard...) i daleko pristupačnije od sličnih rešenja na tržištu. Sastoji se iz:

1) TW CardFactory - software za personalizaciju magnetnih i EMV kartica

2) HSM SafeNet ProtectServer - PCI hardverski sigurnosni uređaj

3) Mašina za personalizaciju  (po izboru CIM, DATACARD..)Ovakvo rešenje, je kao prvi sistem za personalizaciju EMV kartica u regionu, u rekordnom roku uvedeno u Srpskoj banci, Beograd
:

"Čestitamo! SRPSKA BANKA a.d. je postigla ogroman uspeh kao prva banka u regionu koja je samostalno implementirala programe VISA čip platnih kartica"

Jean-Marc Tonti, Regionalni menadžer VISA INTERNATIONAL CEMEA

 

 


 

Home | Proizvodi | Rešenja | Usluge | Podrška/Download | O nama
Mapa sajta | Kontakt | Login/Logout

 S
va prava zadržana © Zeta system 1993-2007